La constitución Española , Alma Gavaldà

Capítulo tercero. De los principios rectores de la política social y económica

Artículo 45

Todos tienen el derecho a disfrutar de un medio ambiente adecuado para el desarrollo de la persona, así como el deber de conservarlo.

Los poderes públicos velarán por la utilización racional de todos los recursos naturales, con el fin de proteger y mejorar la calidad de la vida y defender y restaurar el medio ambiente, apoyándose en la indispensable solidaridad colectiva.

Para quienes violen lo dispuesto en el apartado anterior, en los términos que la ley fije se establecerán sanciones penales o, en su caso, administrativas, así como la obligación de reparar el daño causado.No al castor, no al deute Captura de pantalla 2016-03-04 a les 3.21.24

Què és el projecte Castor i qui hi ha al darrere?

El projecte de gas Castor és una infraestructura subterrània que aprofta antcs jaciments de petroli a les costes de les comarques de la Sénia i les Terres de l’Ebre per emmagatzemar-hi gas. El seu funcionament consisteix en prendre gas natural des de la xarxa bàsica de gasoductes, comprimir-lo i emmagatzemar-lo a més de 1000 m de profunditat a través de pous. El gas injectat desplaça l’aigua que reomple els forats de la roca magatzem, segellada per un altra roca impermeable. El permís per a l’explotació d’aquest depòsit, fou concedit mitjançant un reial decret del govern espanyol del PSOE l’any 2008 a l’empresa Escal UGS, partcipada en un 66% per ACS, propietat alhora de l’empresari ultraliberal Florentno Pérez.

Ja s’havia advertt dels perills. La Petroliera Shell, que va explotar el jaciment entre 1973 i 1989, ja va advertr de la perillositat sísmica que implicava l’aproftament de la cavitat submarina en un informe, desmentnt l’argument d’Escal UGS que negava qualsevol perill en l’explotació. A més les dades recollides per l’Observatori de l’Ebre durant tots els anys de l’anterior explotació, transmeses al Ministeri de Medi Ambient, reconeixien clarament que aquesta actvitat industrial era potencialment inductora de terratrèmols.

Ara, quan ja és massa tard. Tot i els diferents advertments, es va contnuar endavant amb el projecte. Ara, ens trobem amb l’innegable fet que mentre en els darrers anys la zona havia patt 30 sismes, des de l’actvació del projecte les comarques afectades han patt més de 400 terratrèmols en poques setmanes. Tot i així, els responsables segueixen intentant amagar una realitat objectva argumentant que la plataforma es situa sobre una zona d’important actvitat sísmica.

Patm les conseqüències de deixar el territori al servei de grans multnacionals. Una vegada més, el poble hem de patr les conseqüències de la destrucció del nostre territori per part de capitalistes i especuladors. Una vegada més, es prioritzen els interessos privats d’una burgesia neoliberal paràsita per davant del benestar i la salut del nostre entorn natural. Però això no acaba aquí, perquè a part de les conseqüències mediambientals ja patdes, l’empresa exigeix una indemnització pública de 1.700 milions euros en cas que s’aturi fnalment el projecte Castor.

Aquest projecte no és més que una altra mostra de la nul·la moral del sistema capitalista en què vivim. No és més que un altra mostra dels interessos d’una burgesia que l’únic que vol es seguir omplint les seues butxaques a costa del nostre sacrifci i el del nostre entorn. No és prou que permeten que ens destrueixin la terra que a més els hem d’indemnitzar? No és prou que ens enganyen i ens manipulen mediàtcament que a més hem de pagar les despeses? Permetrem que uns pocs segueixin espoliant econòmicament i ambiental el nostre poble? Aquesta situació té uns culpables molt clars i no estem disposades, a més, a pagar-los la festa. Perquè sabem que només lluitant, nosaltres i la nostra terra, tenim futur.

Notícia del 25 d’octubre 2013

htp://arran.cat/blog/2013/10/25/el-jovent-defensem-el-territori-aturem-el-castor-fem- ho-pagar-als-responsalbes/ -consulta 3 de març 2016-

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s